De stinkende potjes van Huisvestigingsmaatschappij Goed Wonen blijven dicht

Wat een boeltje in de gemeenteraad te Boom. Nu de NVA CD&V VLD-meerderheid gebroken is rammelen de deksels van de stinkende potjes. De vraag is of die deksels ook zullen worden opgelicht. Bijvoorbeeld rond de hardnekkige geruchten over corruptie bij Goed Wonen.

Als we het aan advocaat Burgemeester Baert vragen zal het bij rammelen blijven. Hij heeft juridisch kunnen verhinderen dat er een onderzoekscommissie naar de financieel toestand van de huisvestigingsmaatschappij Goed Wonen kan gevoerd worden.

We kunnen ons terecht de vraag stellen waarom dit pas nu naar boven komt.  Zeker als je weet dat de oppositie zelf ook in de Raad van Bestuur van de huisvestigingsmaatschappij zetelt. Dat ze niet weten wat daar wordt beslist of besproken is dus pure nonsens.

Intussen rammelden de deksels even maar blijven dus op de pot. In gewone mensentaal betekent dit dat we het niet mogen weten en we er het raden naar hebben. Waar gaat dit eindigen? Er is dringend nood aan een bestuur met volledige transparantie naar de bevolking toe. Van zelf zal dat er duidelijk niet komen. PVDA-Boom wil van onderuit en steunend op de mensen de druk organiseren om dit soort stinkende potjes te openen.

PVDA komt voor het eerst op bij de verkiezingen in Boom 2018. In de grote bevraging waarmee we ons programma voor de gemeente voorbereiden kan je onder meer je mening kwijt rond democratie en participatie. Zeg je gedacht, vul de bevraging hier in.