Luisteren naar de Bomenaar: PVDA haalt ambitieus objectief

In september startte PVDA Boom met een uitdagend project: minstens 700 Bomenaars bevragen om te weten te komen wat zij willen aangepakt zien in de gemeente en hoe zij dat willen doen.

Die democratische oefening heeft als doel om een programma op te maken waarmee de PVDA in Boom naar de verkiezingen trekt. Zo bepaalt de gewone Bomenaar wat de speerpunten van dat programma worden, in plaats van dat een paar slimme koppen ze uitdenken.

PVDA Boom had zich tot eind januari de tijd gegeven om de kaap van 700 bevragingen te halen.  Dat is al een week vóór de limietdatum gelukt.  De 700e bevraging werd ingevuld door Kimberly, een jonge moeder van 23. Daarvoor kreeg ze een mooie bos bloemen als dank.

Het PVDA-Boom team mag trots zijn. Tientallen keren trokken ze de wijken in of stonden ze op de markt, in weer en wind, om elke Bomenaar de kans te geven zijn gedacht te geven over de gemeente. De politieke voorkeur van de mensen maakt niet uit, wat belangrijk is is te weten komen wat hen het nauwst aan het hart ligt en hoe ze de problemen willen aanpakken.

Natuurlijk stopt PVDA-Boom niet bij bevraging 700. Ook in de laatste januari-week kan je ze nog in de wijken ontmoeten. Wil je meedoen? Meer weten? Dat kan via http://boom.pvda.be/