Skip to content

PVDA Boom steekt hart onder de riem van Palestijnen

PVDA Boom steekt hart onder de riem van Palestijnen

 

Met een ingetogen bijeenkomst in het secretariaat van PVDA Boom aan de Grote Markt heeft de partij donderdag een boodschap de wereld ingestuurd naar aanleiding van de oorlog in het Israëlisch-Palestijns conflict. “Het opbod aan geweld en wapenleveringen dat we nu zien, moeten we een halt toeroepen en dat kan alleen via politieke weg”, zegt Rudy Van Rompaey van PVDA Boom.

Naast leden van PVDA verzamelden in het partijsecretariaat enkele tientallen mensen van de Palestijnse gemeenschap in Boom. In de Rupelgemeente woont een vijftigtal Palestijnse gezinnen. Hun boodschap is duidelijk: ‘staakt-het-vuren nu’, ‘laat alle humanitaire hulp toe’ en ‘maak een einde aan de bezetting van de Palestijnse gebieden’.

“Wat we nu zien gebeuren, is een opbod tegen mekaar van geweld en wapens, waartegen een té onverschillige houding wordt aangehouden. Alle landen moeten meer druk zetten”, meent Rudy Van Rompaey. “Is het dan juist wat Hamas doet? Ook niet, maar het een werkt het ander in de hand. Er moet een oplossing komen via politieke weg en dat kan alleen door iedereen wakker te schudden. Met acties als deze, hoe klein ook.”

“Want wat er nu gebeurt, is waanzin. PVDA is een vredespartij en daarom vonden we het onze plicht om ons steentje bij te dragen. Onze boodschap hebben we opgenomen en gaan we via sociale media verspreiden. Tegelijk willen we een hart onder de riem zijn van de Palestijnse gemeenschap hier, want deze mensen lijden er enorm onder. Kan je je voorstellen dat je in het duistere tast over het lot van familie en vrienden omdat ze afgesneden zijn van de buitenwereld? Er zijn hier mensen die al meerdere familieleden en vrienden, zelfs tientallen, verloren zijn.”

Bekijk hier het filmpje.

(bar) bron: GVA
Foto: Bart Roggeman