PVDA parlementslid Jos D'Haese eist onmiddellijke sanering asbeststort kleiputten Boom

De kleiputten van Boom-Rumst zijn een unieke biotoop en de groene long van de regio. Maar het gebied werd doorheen de jaren ook gebruikt als afvalstortplaats. Er bevinden zich 13 stortplaatsen in de Boomse kleiputten. Daar is ook een asbeststort bij, doordat Eternit er tussen 1970 en 1983 productieresten stortte. Dat bevindt zich naast de Bosstraat in Boom. Op zaterdag 23 januari hielden we een actie aan de visvijver in deelgebied 2, Terhagen. 

PVDA Bakt muffins, cakes en brownies voor de 'Winter van solidariteit'

PVDA Bakt muffins, cakes en brownies voor de 'Winter van solidariteit'

We wensen dat alle kinderen een kerst krijgen in Boom

Het kinderarmoedecijfer in Boom is het hoogste van gans Vlaanderen. In Boom zijn 98 kinderen afhankelijk van de welzijnsschakel om toch een kerstcadeautje te kunnen ontvangen.

Onaanvaardbaar dat 400.000 EURO gemeenschapsgeld naar privé bedrijf gaat.

De provincie wil op 4 jaar tijd 400.000 EURO gemeenschapsgeld gebruiken om een nieuwe campingplaats voor Dreamville van Tomorrowland te zoeken.

 

Miljonairsroute 'De Rupel tussen arm en rijk' getest en goedgekeurd

Zondag 13 september was het dan zover, we reden de miljonairsroute: 'De Rupel tussen arm en rijk'. Onder leiding van Rudy fietste de groep langst een aantal knooppunten waar we deze multimiljonairs terugvinden.

PVDA Boom stelt openstelling openluchtzwembad voor tijdens hittegolf

We beleven een hittegolf midden de beperkingen op ontspanning door de corona-pandemie. Boom beschikt over een openluchtzwembad. Dat werd in 2015 gesloten door de N-VA bewindsploeg, nadat die een subsidiemogelijkheid van de Vlaamse overheid naast zich neer legde. Dankzij de inspanning van de Boomse IJsberen is het zwembad in goede staat gebleven. PVDA-Boom wil tijdens deze hittegolf het zwembad openstellen voor de bevolking. Zo kan de Boomse jeugd verkoeling vinden. Dat het perfect mogelijk is om dat veilig te organiseren bewijst de aanpak in de gratis zwemvijver van Deurne.

PVDA-Boom stelt voor: Hang de Vlaamse leeuw halfstok

De Vlaamse feestdag komt eraan. Boom kleurt helemaal geel en zwart. Op al de ronde punten hangen er vijf Vlaamse vlaggen. Ook aan de kade, de Heldenplaats, en zelfs tot op de kerktoren.

PVDA Boom-Rumst-Niel verwelkomt nieuwe secretariaatsmedewerker Rafaël

De PVDA afdeling Boom-Rumst-Niel heeft al twee jaar een permanent secretariaat op de Grote Markt te Boom. Vandaag verwelkomen we een secretariaatsmedewerker in onze ploeg, om de groei van onze afdeling verder in goede banen te leiden.

PVDA Niel dankt de helden van WZC Maria Boodschap

PVDA Niel heeft 500 chirurgische mondmaskers geschonken aan het woonzorgcentrum Maria Boodschap. De maskers werden ter beschikking gesteld door de organisatie Geneeskunde voor het Volk.

Sterren schijnen in het donker. Ook de winkelbediendes zijn onze helden.

In de lijst van al die helden die ons door coronatijden helpen zijn zij niet van de minsten: het personeel in supermarkten. Ze zijn laag betaald en werken flexibele uren. In de eerste dagen kregen ze en stormloop over zich heen. En ook nu blijven ze zorgen voor de zekerheid van alle levensnoodzakelijke producten in moeilijke omstandigheden. Een interview met Dimitry Lauwers werknemer bij Colruyt.

Doe je mee?