Nieuws

PVDA-Boom stelt voor: Hang de Vlaamse leeuw halfstok

De Vlaamse feestdag komt eraan. Boom kleurt helemaal geel en zwart. Op al de ronde punten hangen er vijf Vlaamse vlaggen. Ook aan de kade, de Heldenplaats, en zelfs tot op de kerktoren.

PVDA Boom-Rumst-Niel verwelkomt nieuwe secretariaatsmedewerker Rafaël

De PVDA afdeling Boom-Rumst-Niel heeft al twee jaar een permanent secretariaat op de Grote Markt te Boom. Vandaag verwelkomen we een secretariaatsmedewerker in onze ploeg, om de groei van onze afdeling verder in goede banen te leiden.

PVDA Niel dankt de helden van WZC Maria Boodschap

PVDA Niel heeft 500 chirurgische mondmaskers geschonken aan het woonzorgcentrum Maria Boodschap. De maskers werden ter beschikking gesteld door de organisatie Geneeskunde voor het Volk.

Sterren schijnen in het donker. Ook de winkelbediendes zijn onze helden.

In de lijst van al die helden die ons door coronatijden helpen zijn zij niet van de minsten: het personeel in supermarkten. Ze zijn laag betaald en werken flexibele uren. In de eerste dagen kregen ze en stormloop over zich heen. En ook nu blijven ze zorgen voor de zekerheid van alle levensnoodzakelijke producten in moeilijke omstandigheden. Een interview met Dimitry Lauwers werknemer bij Colruyt.

PVDA Boom Rumst Niel trakteert winkel- en zorgpersoneel op lekkernijen.

Vrijdag deden we de zorgcentra aan te Reet en Boom
Eerder werd ook het winkelpersoneel van de Aldi in Boom al in de bloemetjes gezet.
Met heerlijke zelfgebakken wafels en cake. 

Lisette maakte herbruikbare mondmaskers.
Volgen nog: Lidl, Delhaize, Carefour en het WZC Maria Boodschap in Niel.

We zetten onze helden, met kleine attenties in de bloemen.

 

Zondag brachten we een kleine attentie naar het COVID-19 triagepunt te Rumst.(Ziekenhuis Reet) ❤️

Zondag, Pasen, heeft PVDA Boom een kleine attentie gebracht aan één van onze helden, het triagepunt aan het ziekenhuis te Reet.

 

PVDA roept parlementsleden op helft van loon te schenken aan strijd tegen corona.

PVDA komt met een opmerkelijke oproep. “Wij roepen alle parlementairen in ons land op om de helft van hun loon van april te schenken aan de strijd tegen het coronavirus. Solidariteit is meer dan ooit nodig. Het is normaal om zelf het goede voorbeeld te geven", aldus Peter Mertens, nationaal voorzitter van de PVDA.

PVDA-Boom wil dat aanpak armoede eerste prioriteit wordt in 2020

Met 36,6% van de kinderen in armoede is Boom trieste koploper in Vlaanderen. Het gemeentebestuur, o.l.v. Jeroen Baert (N-VA), bestelde een ‘onafhankelijke’ studie bij studiebureau M.A.S. Wat bracht die aan het licht? Het gemeentebestuur zou weinig impact kunnen uitoefenen op de kinderarmoede. Daarmee zet het gemeentebestuur zich mooi uit de wind. Volgens PVDA-voorzitter Rudy Van Rompaey moet in 2020 het bestrijden van de kinderarmoede net prioriteit nummer één worden voor het Boomse gemeentebestuur.

De Parkwijk: strijd loont

De bewoners van de Parkwijk  te Niel kunnen iets geruster slapen. De gemeente belooft de aankoop van 20 appartementen voor een tijdelijke huisvesting. Dat is enkel het resultaat van hun volgehouden strijd tegen de uithuiszetting en van de steun die ze daarbij kregen van de Nielse bevolking. Maar is alles nu opgelost? Samen met de Parkwijkbewoners houdt de PVDA de vinger aan de pols.

foto_1.JPG

“LINKS HEEFT PRINCIPES, DURF, EEN ETHISCH KOMPAS EN LEERGIERIGHEID NODIG. NET DE STERKE KANTEN VAN ONZE PARTIJ.”

“Bart De Wever, doet gewoon alsof hij de verkiezingen gewonnen heeft”, zei PVDA-voorzitter Peter Mertens tijdens zijn toespraak op ManiFiesta. “De mensen hebben op 26 mei echter niet gestemd voor de verdere splitsing van het land, maar voor een sociaal beleid. Daarom zetten wij 1.500 euro netto minimumpensioen bovenaan de politieke agenda.”

Dit is jouw beweging