Zorg voor voldoende werkingsmiddelen voor het onderwijs

Bij de start van het nieuwe schooljaar zullen een aantal Boomse scholen een extra kost aanrekenen om de kinderen van en naar de naschoolse opvang te brengen. De oorzaak ligt bij stijgende kosten.

Noodhulp overstromingen

Solidariteit trekt over het hele land. Waar het water zich begint terug te trekken, wordt de schade stilaan zichtbaar. Die is enorm. Onze gedachten zijn bij al diegenen die zoveel verloren hebben.

PVDA staat op tegen racisme

Zondag 21maart is internationale dag tegen racisme. Daarom organiseerden de PVDA afdelingen van Boom-Rumst, Niel, Willebroek, Duffel, Klein Brabant en Hemiksem een gezamenlijke actie aan het Fort van Breendonk.

Ontdek onze nieuwste busfolder

Vers van de pers! Binnenkort belandt deze folder in alle brievenbussen van Boom en Rumst, je leest deze folder hier als eerste. 

PVDA parlementslid Jos D'Haese eist onmiddellijke sanering asbeststort kleiputten Boom

De kleiputten van Boom-Rumst zijn een unieke biotoop en de groene long van de regio. Maar het gebied werd doorheen de jaren ook gebruikt als afvalstortplaats. Er bevinden zich 13 stortplaatsen in de Boomse kleiputten. Daar is ook een asbeststort bij, doordat Eternit er tussen 1970 en 1983 productieresten stortte. Dat bevindt zich naast de Bosstraat in Boom. Op zaterdag 23 januari hielden we een actie aan de visvijver in deelgebied 2, Terhagen. 

PVDA Bakt muffins, cakes en brownies voor de 'Winter van solidariteit'

PVDA Bakt muffins, cakes en brownies voor de 'Winter van solidariteit'

We wensen dat alle kinderen een kerst krijgen in Boom

Het kinderarmoedecijfer in Boom is het hoogste van gans Vlaanderen. In Boom zijn 98 kinderen afhankelijk van de welzijnsschakel om toch een kerstcadeautje te kunnen ontvangen.

Onaanvaardbaar dat 400.000 EURO gemeenschapsgeld naar privé bedrijf gaat.

De provincie wil op 4 jaar tijd 400.000 EURO gemeenschapsgeld gebruiken om een nieuwe campingplaats voor Dreamville van Tomorrowland te zoeken.  

Miljonairsroute 'De Rupel tussen arm en rijk' getest en goedgekeurd

Zondag 13 september was het dan zover, we reden de miljonairsroute: 'De Rupel tussen arm en rijk'. Onder leiding van Rudy fietste de groep langst een aantal knooppunten waar we deze multimiljonairs terugvinden.

PVDA Boom stelt openstelling openluchtzwembad voor tijdens hittegolf

We beleven een hittegolf midden de beperkingen op ontspanning door de corona-pandemie. Boom beschikt over een openluchtzwembad. Dat werd in 2015 gesloten door de N-VA bewindsploeg, nadat die een subsidiemogelijkheid van de Vlaamse overheid naast zich neer legde. Dankzij de inspanning van de Boomse IJsberen is het zwembad in goede staat gebleven. PVDA-Boom wil tijdens deze hittegolf het zwembad openstellen voor de bevolking. Zo kan de Boomse jeugd verkoeling vinden. Dat het perfect mogelijk is om dat veilig te organiseren bewijst de aanpak in de gratis zwemvijver van Deurne.