Skip to content

Zorg voor voldoende werkingsmiddelen voor het onderwijs - Mechelen

Zorg voor voldoende werkingsmiddelen voor het onderwijs - Mechelen

Bij de start van het nieuwe schooljaar zullen een aantal Boomse scholen een extra kost aanrekenen om de kinderen van en naar de naschoolse opvang te brengen. De oorzaak ligt bij stijgende kosten.

Voor gezinnen stijgen die kosten natuurlijk ook. Ongeveer € 585/jaar/kind, de prijs van deze bus-taks, wordt voor veel gezinnen de zoveelste mokerslag. Ouders betalen reeds een boterhammentaks, dit is een kost zodat kinderen hun eigen boterhammen op school mogen opeten. Als dit zo blijft doorgaan wordt het betalen om naar een lege brooddoos te kijken.


“Al deze kosten komen bovenop de reeds onbetaalbare facturen voor gas/elektriciteit, de stijgende prijzen aan de pomp en een winkelkar die ook steeds duurder en tegelijk leger wordt. In Boom zitten we spijtig genoeg met de grootste kinderarmoede van heel Vlaanderen. De overheid zou de mensen juist moeten helpen, maar momenteel zorgen ze ervoor dat meer mensen in kansarmoede terecht komen.” zegt Rudy Van Rompaey


Tussen 2008 en 2022 werden de werkingskosten voor de scholen verlaagd met 300 miljoen euro. Besparingen doorgevoerd door de Vlaamse regering. PVDA Boom roept daarom minister van onderwijs, Ben Weyts, op om ervoor te zorgen dat er voldoende werkingsmiddelen zijn voor het onderwijs. Absurde taksen als een bus-taks of boterhammentaks zouden dan niet hoeven. Het wordt tijd om te investeren in degelijk, gratis onderwijs.

Media

Bekijk het fragment op de website van ATV

debug info: this is the footer for domain boom
debug info: this is the footer for domain for existing data