Geslaagde Nieuwjaarsreceptie 2019 in het Boomse Feestpaleis

Op zondag 26 januari 2019 organiseerde PVDA Boom –Rumst haar tweede nieuwjaarsreceptie, ditmaal in het Boomse Feestpaleis. Net als de vorige receptie van 2018 in ’t Steencaycken verliep ook deze feestelijke bijeenkomst in een opperbeste stemming. In het Feestpaleis daagden maar liefst 110 leden en sympathisanten, een gedeeld hartverwarmend resultaat !

De inzet van deze nieuwjaarreceptie was van groot belang, zeker met de nationale verkiezingen van zondag 26 mei 2019 in het vooruitzicht. Dat kwam ook zo over, want jong en ouder kwamen in grote getale opdagen en de sfeer zat er meteen goed in. Enkele bereidwillige leden van onze basisgroep PVDA Boom – Rumst bereidden verzorgde en lekkere hapjes, die evenals de drankjes fel gesmaakt werden door onze gasten. De kleinste onder ons konden terecht in een heus springkasteel.

De gastsprekers droegen bij aan de inhoudelijke verdieping van de nieuwjaarsreceptie en kregen alle aandacht van de aanwezigen. Eline De Wachter voerde het woord namens de PVDA-jongerenorganisatie Red Fox. Voorzitter van PVDA Boom – Rumst Rudy Van Rompaey benadrukte het belang van een bijeenkomst als de deze en kondigde meteen ook nationaal PVDA – voorzitter Peter Mertens aan. Peter legde de nadruk op de inzet van de komende verkiezingen in mei 2019. Hij hekelde eveneens het hoog Calimero – gehalte van de NVA-klaagzangen en de rol van de nationale media hierin. Zo liet de VRT weten dat PVDA niet wordt uitgenodigd voor tv-debatten omdat de tafel te klein is …

Alles verliep verder in een leuke en ontspannen sfeer onder het nuttigen van de lekkere hapjes en drankjes. Ons basisgroep-lid Conny Craut bracht ook nog enkele live gezongen versies van bekende evergreens ten gehore. Met speciale dank aan Bert, alias ‘ Knorrepot ‘, voor de deskundige inzet van zijn geluids- en lichtinstallaties.

Onze speciale en warme dank gaat ook uit naar de jongeren van Red Fox (zie foto), die naast een toespraak ook zorgden voor helpende handen bij de praktische voorbereiding van onze nieuwjaarsreceptie.

Zeker voor herhaling vatbaar. Tot volgend jaar !