Miljonairsroute 'De Rupel tussen arm en rijk' getest en goedgekeurd

Miljonairsroute 'De Rupel tussen arm en rijk' gestest en goedgekeurd

Zondag 13 september was het dan zover, we reden de miljonairsroute: 'De Rupel tussen arm en rijk'. Onder leiding van Rudy fietste de groep langst een aantal knooppunten waar we deze multimiljonairs terugvinden.

Start en einde bevond zich aan het secretariaat in Boom. Van hieruit ging het naar de steenbakkerijen, langst de kleiputten richting Schorre, waar Tomorrowland en de familie Beers hun miljonenen verdienen en verder door naar Studio 100. Fietsend voorbij de Parkwijk kwamen we aan bij WZC Maria Boodschap. Hier hebben de helden uit de zorg laten zien wie het land doen draaien. PVDA Niel heeft  tijdens de coronacrisis ook 500 mondmaskers gedonneerd ter ondersteuning van het personeel. Meer info over deze actie vind je hier terug. Je kan nog steeds de petitie voor een coronataks tekenen.

TEKEN DE PETITIE

Van hieruit ging het verder door Noeveren terug richting secretariaat in Boom. Waar we werden verwelkomt met een klein hapje en drankje, rekening houdend met de geldende coronaregels natuurlijk. De fietstocht is 25 km lang en duurde ongeveer drie uur. De routegids met info over de miljonairs uit de streek kan je gratis krijgen in het PVDA-secretariaat op de Grote Markt 18 te Boom. 

Het was een leuke sportieve dag met wel wat hellingen en belangrijke informatie bij de haltes. We willen dan ook alle medewerkers nogmaals bedanken!

Onze route haalde ook de pers, de artikels kan je hier(GVA) en hier(HLN) terugvinden.

FOTOREPORTAGE: