Skip to content

PVDA-Boom stelt voor: Hang de Vlaamse leeuw halfstok

PVDA-Boom stelt voor: Hang de Vlaamse leeuw halfstok

De Vlaamse feestdag komt eraan. Boom kleurt helemaal geel en zwart. Op al de ronde punten hangen er vijf Vlaamse vlaggen. Ook aan de kade, de Heldenplaats, en zelfs tot op de kerktoren.

Best wel veel enthousiasme voor Vlaanderen, op een moment dat de Covid crisis iedereen heeft laten zien hoe erg Vlaanderen gefaald heeft in de woonzorgcentra. De helft van de doden vielen er. Deze week kwam een rapport naar buiten dat de meest onmenselijke situaties beschrijft. Wat we in Vlaanderen doen, doen we beter? Niet dus.

De absurde en steeds verdergaande federalisering zadelt ons op met 9 ministers van Volksgezondheid.  Ze hebben bewezen dat ze er met die negen bevoegde ministers niets van bakken. Het heeft mensenlevens, centen en miserie genoeg gekost. Die onzinnige verkwisting van geld en tijd moet stoppen.

Om de komende Vlaamse feestdag waardig te vieren vraagt PVDA Boom de Vlaamse vlaggen halfstok te hangen, uit eerbied voor de vele Covid 19 slachtoffers die gevallen zijn door het totaal gebrek aan beleid van de Vlaamse regering en de verantwoordelijke minister Wouter Beke (CD&V).