Skip to content

400.000 EURO gemeenschapsgeld gaat naar privé bedrijf

400.000 EURO gemeenschapsgeld gaat naar privé bedrijf

De provincie wil op 4 jaar tijd 400.000 EURO gemeenschapsgeld gebruiken om een nieuwe campingplaats voor Dreamville van Tomorrowland te zoeken.

Men zou op zoek gaan naar één procesbegeleider die gaat bemiddelen om tot een "bevredigende oplossing te komen voor de 'stakeholders'".

"TML is een privé onderneming en wij vinden het onaanvaardbaar dat men hiervoor gemeenschapsgeld gaat gebruiken"
Rudy Van Rompaey voorzitter PVDA Boom

Er zijn hogere gemeenschappelijke noden in onze gemeenten. Om het openluchtzwembad in Boom te renoveren en te heropenen blijkt er geen geld beschikbaar te zijn. Dit terwijl het nog in vrij goede staat gebruikt kan worden door de IJsberen van Boom. Teken daarom de petitie.Bij de provincie is er ook geen geld om de kleiputten tussen Boom en Terhagen te saneren zoals de actiegroep "Red onze kleiputten" het wil.Boom heeft het slechtste cijfer als het over kinderarmoede in Vlaanderen gaat. Armoede is spijtig genoeg zéér aanwezig in alle omliggende Rupel-gemeenten. Men zou dit gemeenschapsgeld beter gebruiken in de strijd hiertegen.

In deze corona tijden waar mensen hun job verliezen of dreigen in armoede te vallen is het onaanvaardbaar dat er zoveel geld van de belastingbetaler naar één privé project vloeit.